ABD'den Rusya’ya yeni yaptırımlar: 10 diplomat için sınırdışı kararı

ABD'den Rusya’ya yeni yaptırımlar: 10 diplomat için sınırdışı kararı

.

A+A-

ABD yönetimi, Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla Moskova'ya yeni yaptırımlar açıklarken, 10 Rus diplomatın sınırdışı edilmesinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlar yaptırım listesine eklendi. 


ABD yönetimi, Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği gerekçesiyle Moskova'ya yeni yaptırımlar açıkladı.

Buna göre 10 Rus diplomatın sınırdışı edilmesinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlar yaptırım listesine eklendi.

Son günlerde ABD basınında geniş biçimde yer alan Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanacağına dair haberlerin Beyaz Saray'dan yaptırımlarla ilgili resmi açıklama geldi.

"(Joe) Biden yönetimi, Rus hükümetinin ve istihbarat servislerinin ABD'nin egemenliğini ve çıkarlarını hedef alan eylemleri nedeniyle Rusya'ya karşı önlemler alıyor" denen açıklamada 10 Rus diplomatın sınırdışı edileceği vurgulandı.

Beyaz Saray, 16 tüzel ve 16 özel kişiye Rusya hükümetinin 2020 başkanlık seçimlerini etkileme girişimlerini uygulamanın yanı sıra çeşitli dezenformasyon ve müdahale eylemlerinde bulundukları gerekçesiyle yaptırım uygulandığını belirtti.

Bu karar, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile Salı günü yaptığı bir telefon görüşmesinde Rus mevkidaşını ABD'nin çıkarlarını savunacağı konusunda uyardıktan sonra geldi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.