ABD'den Rusya'ya uyarı: Yeni yaptırımlar uygularız

ABD'den Rusya'ya uyarı: Yeni yaptırımlar uygularız

.

A+A-

 Rusya'ya yaptıkları yanlışların yeni yaptırımlarla karşılanabileceği uyarısında bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Bizim hedefimiz Rusya ile öngörülebilir ve istikrarlı bir ilişki" durulması çağrısında bulundu.

Sözcü Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamasında Rusya'ya yönelik yaptırımları ele aldı.

Psaki açıklamasında, Rusya'nın Afganistan'daki Amerikan askerlerinin öldürülmesi için Taliban'a para teklif ettiğine dair Amerikan istihbaratının "düşükten orta seviyeye kadar güvenli" sonuçlara ulaşmasını değerlendirerek, "Bu rapor bile bizim için yeterince endişe kaynağı" ifadesini kullandı.

"Tabii ki personelimizin herhangi bir yabancı ülke aktörü tarafından hedef alınmasını kabul etmeyiz" diyen Psaki, "Bu istihbarat sonucu Rusya'ya bir yük yüklüyor. Rusya hükümeti Taliban ile ilişkisinin açıklamasını yapmalı" sözlerine yer verdi.

Ayrıca Sözcü açıklamasında, Rusya'ya yönelik bugün açıklanan yaptırımların "orantılı" olduğunun altını çizen ve Rusya'nın "yanlış adımlar" atması durumunda bunlara yenilerinin eklenebileceğini vurgulayarak, "Ancak bizim umudumuz, öngörülebilir ve istikrarlı bir ilişki ile ilerlemek. Kabul edilemeyeceğini hissettiğimiz eylemlere de yanıt veririz ve bunun bir sonucu olur" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.