ABD'den Rojava Kürdistanı'na askeri takviye

ABD'den Rojava Kürdistanı'na askeri takviye

ABD'den Rojava Kürdistanı'na askeri takviye

A+A-

Rojava Kürdistanı'nın Derik kırsalında yer alan Divar köyü yakınlarındaki otobanda Suriye hükümet güçlerinin konuşlanma noktasında ABD güçleri ile hükümet güçleri arasında askeri sürtüşme yaşandı.

ABD, Rus güçleriyle karşı karşıya gelme olayının tekrarlanması üzerine Qamişlo kentinin doğusu ile petrol bölgesi olan Rumeylan kasabasında Bradley tipi zırhlı muharebe araçları ve Apaçi helikopterleri gerçekleştirdiği devriyeleri artırdı. Yerel kaynaklar, ABD devriyesinin rejim güçlerinin konuşlandığı noktada bir süre durduğunu daha sonra Semelka Sınır Kapısı’na doğru hareket ettiğini aktardı.

ABD ise Fırat’ın doğusundaki bölgelerde konuşlanan güçlerine yardım, güvenlik ve iç barışın sağlanması ve IŞİD hücrelerinin ortaya çıkışının engellenmesi kapsamında dün Haseke kentindeki üslerine askeri takviyelerini sürdürdü. Askeri teçhizat ve lojistik malzeme taşıyan 18 büyük taşıt, 2 tank ve 8 zırhlı askeri aracın yer aldığı ABD konvoyu dün Kürdistan bölgesinden Rojava'ya giriş yaptı.

Uluslararası koalisyona ait uçaklar ve HSD birlikleri dün sabahın erken saatlerinde Deyrizor’un kuzey kırsalındaki Es-Suver kasabasına bağlı El-Mecid köyüne hava indirme operasyonu düzenledi. Operasyonun başlamasından önce hoparlörlerden köy sakinlerine evlerinden çıkmama uyarısı yapıldı. Operasyon sonucunda IŞİD hücrelerinin eylemlerini koordine eden yönetici tasfiye edilirken, yöneticinin eşi yaralandı, diğer bir yönetici ve bazı şüpheliler tutuklandı.

Uluslararası koalisyon güçleri ile HSD’nin Haseke kentinde düzenlediği güvenlik operasyonunda IŞİD’a bağlı aktif bir hücrenin 4 üyesi tutuklandı. Yakalanan kişilerin üzerinden bölgedeki terör eyleminde kullanılacak hafif silahlar, belgeler ve telefonlar çıktı. Söz konusu güçler ayrıca Haseke’nin güneyindeki Eş-Şeddadi kasabasına bağlı El-Medine köyünde şüpheli 4 kişiyi gözaltına aldı.

 Kaynak: (Şarkul Avsat)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.