ABD'den füze sistemlerine siber saldırı hazırlığı

ABD'den füze sistemlerine siber saldırı hazırlığı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un siber saldırılar aracılığıyla düşmanın füze sistemlerini etkisiz hale getirme olasılığını değerlendirdiği belirtildi.

A+A-

Daily Beast’in haberine göre, ele geçen bir Pentagon belgesinde, füze saldırının kaçınılmaz olması durumunda bu tedbirin haklı olduğu ifade ediliyor. Ancak belgede ‘kaçınılmaz saldırı’ ve bu saldırıyı hangi ülkenin gerçekleştirebileceği belirtilmiyor.

Daily Beast’in sorguladığı uzmanlar, siber saldırının hedefinde öncelikle Kuzey Kore’nin olabileceğini düşünüyor.

New York Times gazetesi, geçen yılın Mayıs ayında, eski ABD Başkanı Barack Obama idaresinin hackerlerin yardımıyla Kuzey Kore’deki balistik füze denemesini bozmaya çalıştığını bildirmişti.

ABD daha önce de aralarında Rusya’nın da bulunduğu bazı ülkelere karşı siber saldırı uygulama tehdidinde bulunmuştu. Senato’nun silahlı kuvvetler komitesi başkanı John McCain, ABD yönetiminin böyle bir tedbir üzerinde ciddi ciddi düşünmesi gerektiğini söylemişti.

Defence News’in haberine göre, ABD’nin bu tür eylemleri, Rusya’nın 2016’daki başkanlık seçimlerine ‘müdahalesine’ yanıt olabilir.

ABD gizli servisleri, Rusya’yı 2016 başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçlamıştı. Beyaz Saray ve Kremlin bu suçlamaları defalarca reddetmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.