ABD’den Esad rejimine Sezar yaptırımı!

ABD’den Esad rejimine Sezar yaptırımı!

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 17 Haziran'da yürürlüğe giren 'Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası' kapsamında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile ilişkili 17 kurum ve kişiye daha yaptırım kararı geldi.

A+A-

Yaptırımla ilgili yazılı açıklamad abulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, söz konusu yaptırımların, 'Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib'de Armanaz beldesine 29 Ekim 2017'de yapılan saldırılara atfen getirildiği' ifade edildi.

ABD yönetiminin uyguladığı ilave yaptırımlarda, Suriye yönetimine finansal destek veren ve iş yapan kurumların yanı sıra bu faaliyetlerde rol alan kişilerin yaptırım listesine eklendiği kaydedildi.

Bu yaptırımların yanı sıra, 'Suriye 5. Ordu Komutanlığı ve Suriye'de ateşkesin engellenmesi veya önlenmesinde aldığı iddia edilen rol' gerekçesiyle 5. Ordu Komutanı Milad Cedid'in, Suriyeli iş adamı Yasir İbrahim ve kardeşleri Nesrin İbrahim ile Rana İbrahim'in de listeye eklendiği vurgulandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamanın devamında, "Yasir İbrahim liderliğindeki İbrahim ailesi, Beşşar Esad ve eşi Esma Esad için bir cephe görevi görüyor. Milyonlarca Suriyeli açlıkla karşı karşıya kalırken, İbrahim ailesi, Esad'ın ve Esma Esad'ın Suriye ekonomisi üzerindeki kişisel sınırlarını genişletmek için harcama çılgınlığı yapıyor" ifadesi kullanıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.