ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi: Türkiye'den Kıbrıs için hesap sormalıyız

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi: Türkiye'den Kıbrıs için hesap sormalıyız

20 Temmuz 1974'de Türkiye tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Harekatının 46'ncı yıl dönümü için yapılan toplantıda konuşan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Türkiye'ye eleştiriler yöneltti.

A+A-

Kıbrıs için Adalet Uluslararası Koordinasyon Komitesi (PSEKA) tarafından düzenlenen çevrim içi etkinlikte konuşan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, "Türkiye'nin stratejik konumu, onlara işgal etme, öldürme, insan haklarını ihlal etme yetkisi vermiyor. Onlardan hesap sormamız gerekiyor" dedi.

Meclis Başkanı Pelosi, "Temsilciler Meclisindeki Demokratlar, Türkiye'nin yasa dışı işgali hakkında hesap vermesi, adaletsizliğin sona ermesi ve çözüm bulunması için ortak çaba harcıyor" ifadelerini kullandı.

Tüm Kıbrıslıların endişelerini giderecek bir birlik planı üzerinde çalışmaları sürdürmek istediklerini söyleyen başkan, "Kıbrıs halkının barış içinde yaşadığı, çocukların büyüdüğü ve geliştiği bir geleceği beraber inşa edebiliriz" şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Kıbrıs Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides de Ankara'nın Doğu Akdeniz'deki tutumuna yönelik tepkilerini dile getirdi.

Türkiye'nin bölgedeki sondaj çalışmalarını hatırlatan Christodoulides, "Erdoğan'ın revizyonist, agresif politikası, bölgede daha önce elde edilen tüm kazanımları tehlikeye atıyor. Uluslararası kamuoyu ve ABD, Erdoğan'ın bölgeyi çatışma ve istikrarsızlığa sürüklemesine engel olmalı" dedi.

20 Temmuz 1974'de gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46'ncı yıl dönümüydü.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.