"ABD Suriye'de hava savunma füze sistemi konuşlandırdı" iddiası

"ABD Suriye'de hava savunma füze sistemi konuşlandırdı" iddiası

ABD güçleri, Suriye'nin Deyr ez Zor ilinde Demokratik Suriye Güçleri(HSD) kontrolündeki doğal gaz sahası yakınlarına alçak irtifa hava savunma füze sistemi konuşlandırdı.

A+A-

Haber Merkezi - Suriye'de petrol sahalarında varlık gösteren ABD ordusu, ülkenin doğusundaki Deyr ez Zor ilindeki Koniko doğal gaz sahası yakınlarına alçak irtifa hava savunma füze sistemi kurdu.

Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre;  ABD güçlerinin ilerleyen günlerde de Ömer petrol sahası yakınlarına benzer sistemi kurmayı planladığını kaydetti.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'de Patriot hava savunma sistemlerinin olmadığını belirterek, bu yönde çıkan haberlerin doğru olmadığını ifade etti.

ABD'nin sevkiyatları sürüyor

Diğer taraftan ABD güçleri Deyr ez  Zor'daki üs ve askeri noktalarına sevkiyatlarını sürdürüyor. ABD, geçen ay içerisinde petrol ve doğal gaz yataklarının bulunduğu HSD’nin kontrolundeki  bölgelere silah, mühimmat ve lojistik malzemeleri ile takviyeler yaptı.

TSK’nın Özgür Suriye Ordusu ile ortaklaşa ‘Barış Pınarı Harekatı' adıyla operasyon başlamasıyla, ABD ordusu Suriye'nin kuzey hattından çekilerek Haseke, Rakka ve Deyrizor illerindeki petrol sahalarına yoğunlaşmıştı.

HSD’yi destekleyen ABD’nin Rojava ve Suriye’de  güçler 11 üs ve askeri noktada güçleri bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.