ABD Seçimleri: Kritik eyalette fark azalıyor

ABD Seçimleri: Kritik eyalette fark azalıyor

.

A+A-

ABD seçimlerinde Arizona eyaletinden elde edilen son verilere göre, Donald Trump ile eyalette yarışı önde götüren Joe Biden arasındaki fark azalıyor.

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinin ardından oy sayım işlemleri sürüyor.

Demokratların adayı Joe Biden'ın kilit eyaletler arasında bulunan Michigan ve Wisconsin'de seçimi kazanması, Beyaz Saray şansını yükseltti. Biden şimdiye kadar 264 seçici kurul delegesi kazanırken, Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın kazandığı delegeler 214’te kaldı.

Başkanlık koltuğuna oturabilmek için en az 270 delegenin oyunu almak gerekiyor. 

Öte yandan Arizona eyaletinden elde edilen son verilere göre, Donald Trump ile eyalette yarışı önde götüren Joe Biden arasındaki fark azalıyor.

Arizona eyaletinin en kalabalık bölgesi olan Maricopa County’de dün gece ile bu sabah 140 binden daha fazla oy pusulasının sonuçları açıklandı.

Elde edilen sonuçlara göre Maricopa County'de Biden, Donald Trump'ın 74 bin 514 oy önünde. Bu bir önceki sonuçlardan 11 bin daha az.

Eyalet çapında ise Biden şu anda yaklaşık 68 bin farkla önde.

Seçim sonucunu ArizonaGeorgiaPennsylvaniaNevada ve Kuzey Carolina'dan gelecek sonuçlar belirleyecek.

Trump'ın seçimi kazanabilmesi için bu üç eyaletin yanı sıra Arizona veya Nevada'da yarışı önde tamamlaması gerekiyor. Biden'ın ise bir eyalette daha seçimi kazanması yeterli geliyor. 

GEORGIA'DA OYLARIN YÜZDE 98'İ SAYILDI

Oyların yüzde 94'ünün sayıldığı Georgia'da, Trump yüzde 49,5 ile önde bulunuyor, Biden ise oyların yüzde 49,2'sini aldı. ABD medyasındaki tahminlere göre aradaki fark giderek azalıyor. Georgia'da seçimi önde bitiren, 16 seçici kurul delegesi kazanacak. 

PENNSYLVANIA'DA OY SAYIMI CUMA GÜNÜNE KADAR SÜREBİLİR

Kilit öneme sahip Pennsylvania'yı kazanan 20 delegeyi garantileyecek. Oyların yüzde 89'unun sayıldığı eyalette Trump yüzde 50,7 ile önde bulunuyor. Biden ise oyların yüzde 48,1'ini aldı. Mektupla gönderilen oyların sayımının tamamlanması ile Biden'ın oylarının artabileceği belirtiliyor. Eyalette mektupla gönderilen oylarda 3 Kasım tarihli zarflar da kabul edildiği için, oy sayımının tamamlanmasının Cuma günü kadar sürebileceği tahmin ediliyor. 

NEVADA'DA KIL PAYI BIDEN ÖNDE 

ABD'nin batısındaki Nevada'da oyların yüzde 75'i sayıldı. 2016 yılında Demokratların adayı Hillary Clinton'ın seçimi kazandığı eyalette, Biden yüzde 49,3 ile önde gidiyor. Trump'ın oylarının ise yüzde 48,7 civarında olduğu belirtiliyor. 6 delege çıkartan eyalette oy sayımı bugün devam edecek. 

KUZEY CAROLINA DA KİLİT EYALETLER ARASINDA 

Seçimi kazanan 15 delege kazanacağı için Kuzey Carolina da kilit eyaletler arasında bulunuyor. Ülkenin doğu kıyısındaki eyalette oyların yüzde 94'ü sayıldı. Yüzde 50,1 ile Trump'ın oylarının önde olduğu eyalette Biden oyların yüzde 48,7'sini aldı. Kuzey Carolina'da, en geç seçimin yapıldığı 3 Kasım'da postaya verilen oy pusulaları 12 Kasım'a kadar kabul edilecek, bu nedenle bu eyalette oy sayım işlemlerinin uzaması bekleniyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.