ABD Savunma Bakanı Austin: Askeri operasyona güçlü bir şekilde karşıyız

ABD Savunma Bakanı Austin: Askeri operasyona güçlü bir şekilde karşıyız

.

A+A-

ürkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü. Austin, Rojava’ya yönelik olası operasyona güçlü bir şekilde karşı olduklarını söyledi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Hulusi Akar ve ABD'li mevkidaşı Austin'in telefonda görüştüğünü duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konuları değerlendirildi.

“Operasyonlar, BM anlaşmasının meşru müdafaa hakları kapsamında yapılıyor”

Görüşmede, Türkiye ve ABD'nin iki önemli müttefik olduğunu vurgulayan Akar, Türkiye’nin Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonlarının “Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları kapsamında yapıldığını” söyledi.

“Terörle mücadelede iş birliği ve dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağını” belirten Akar, bu kapsamda Türkiye'nin IŞİD ve diğer tüm terör örgütlerine karşı iş birliğine hazır olduğunu söyledi.

Bakan Akar ayrıca, Rojava’daki mücadele operasyonlarında tek hedefin “teröristler” diye adlandırdığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) olduğunu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

Pentagon’dan açıklama

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da görüşmeye ilişkin bir açıklama yaptı.

Pentagon’un açıklamasına göre, Bakan Lloyd Austin, 13 Kasım İstanbul’da ve ardından “Türkiye'nin güneyinde” meydana gelen saldırılarda hayatını kaybedenler için Türk mevkidaşına taziyelerini iletti.

Austin, Suriye ve Rojava’da IŞİD'i yenmek için “yerel ortaklarla” (DSG) birlikte çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit eden son hava saldırıları da dahil, bölgede tırmanan gerilimden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Gerilimi azaltma çağrısında bulunan ABD’li Bakan, güçlü bir şekilde Türkiye’nin Rojava’da yeni bir askeri operasyonuna karşı olduklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.