ABD: Rojava petrolü yerel yönetimin kontrolünde

ABD: Rojava petrolü yerel yönetimin kontrolünde

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Rojava’da çıkarılan petrolün yerel güçler tarafından ihtiyaçlar için kullanıldığını söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- Reuters haber ajansının aktardığına göre adı açıklanmayan yetkili dün yaptığı açıklamada, Beyaz Saray’dan konuyla ilgili şu ana kadar bir talimat gelmediğini de belirtti.

Yetkili, “Yerel otoriteler, yerel toplulukların yararına petrolü işliyor. Burada, Dışişleri Bakanlığı’nda petrol sahalarıyla ne yapacağımıza dair yönetimden bir yönlendirme yok” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye'nin doğusundaki (Rojava) petrol sahalarını güvence altına almak için bölgede genişletilmiş askeri operasyona onay verdiği basına yansımıştı.

Bu yeni plana göre ABD askerlerinin, Kürt güçlerin kontrolündeki Deyr ez-Zor ile Haseke arasında yaklaşık 150 kilometrelik bir alanda kontrol sağlayacağı kaydediliyordu.

AP ajansının, ABD’li yetkililere dayandırdığı habere göre Trump, Suriye’deki petrol sahalarını güvence altına almak için bölgede genişletilmiş askeri operasyona onay verdi.

Öte yandan Dışişleri yetkilisi, Suriye'deki ABD askerlerinin görevinin sadece petrol kaynaklarını korumak olmadığını, bölgede IŞİD ile mücadelenin de devam ettiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı geçtiğimiz ay Suriye'deki petrol yataklarını korumak üzere bölgeye askeri takviye yapma kararı almıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.