ABD insan hakları raporu: Türkiye'deki ihlaller karşısında hükümet tepkisiz

ABD insan hakları raporu: Türkiye'deki ihlaller karşısında hükümet tepkisiz

Amerika Birleşik Devletleri, her yıl düzenli olarak yayımladığı insan hakları raporunda bu sene de Türkiye'deki ihlallere yer verdi. Türkiye'ye 72 sayfanın ayrıldığı raporda özgürlüklerin kısıtlanmasından, azınlık ve işçi haklarına kadar çok sayıda başlık

A+A-

Haber Merkezi - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından sunulan raporun ilk kısmında Türkiye'nin siyasi ve idari yapısının yanı sıra 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar detaylandırıldı.

11 Mart tarihli rapor, Türkiye'deki "önemli" insan hakları ihlallerden bazılarını şöyle sıraladı: Yargısız infaz, gözaltında şüpheli ölümler, kaçırmalar, işkence, hukuksuz gözaltı ve tutuklamalar, ifade ve basın özgürlüğüne kısıtlamalar, sansür, toplanma özgürlüğüne kısıtlamalar, kadın ve eş cinsel bireylere yönelik şiddet ve azınlıklara yönelik baskılar.

Raporda ayrıca hükümetin insan hakları ihlallerine karışan güvenlik güçleri hakkında gerekli inceleme ve soruşturmaları yapmadığı ve sorumluların cezasız kaldığı ifade edildi.

Amerikan Konsolosluğu çalışanlarının gözaltı ve tutuklanmaları, yurt dışından Türkiye'ye "FETÖ operasyonu" ile getirilen kişiler, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri harekatları da incelemede yer aldı.

 

Euronews

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.