ABD, iki bakanlığa yapılan siber saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu

ABD, iki bakanlığa yapılan siber saldırıdan Rusya'yı sorumlu tuttu

.

A+A-

ABD Ticaret ve Savunma bakanlıklarına, "yabancı bir hükümetin" siber saldırıda bulunulduğunu açıklarken, basın söz konusu saldırının ardında Rus hükümeti olduğunu öne sürdü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Amerikan basınında Moskova aleyhine dile getirilen söz konusu iddialara “asılsız” diyerek karşı çıktı.

ABD Siber Güvenlik Altyapı Ajansı ve Federal Araştırma Bürosu (FBI) ise söz konusu siber saldırılarla ilgili araştırma başlattı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Ullyot, yaptığı yazılı açıklamada Hazine Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığına bağlı Ulusal Telekomünikasyon ve Enformasyon İdaresinin sistemlerine yabancı bir hükümetin sızdığını duyurdu.

Ulusal Güvenlik Konseyi acil toplandı

Açıklamada Ullyot, "ABD hükümeti, durumun farkındadır ve bu durumla ilgili detayları ortaya çıkarmak için gerekli tüm adımları atmaktadır" ifadesini kullandı.

Amerikan basınında yer alan haberlerde ise, söz konusu sızıntı meselesinin çok ciddi derecede olduğu ve Ulusal Güvenlik Konseyinin cumartesi günü konuya ilişkin acil toplandığı belirtildi.

Basın, söz konusu sızıntının arkasında Rusya hükümetine bağlı çalışan hackerların olduğunu ve söz konusu bakanlıklardaki iç yazışmaların ve elektronik posta hesaplarının ele geçirildiğini yazdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.