ABD harekete geçerse onları başlarından vururuz

ABD harekete geçerse onları başlarından vururuz

facebooktwitterlinkedinmail iconMETİN BOYUTUAa AaAmerika Birleşik Devletleri'nin Körfez'deki askeri varlığını güçlendirmesiyle, Tahran ve Washington arasındaki kriz de derinleşiyor

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri'nin Körfez'deki askeri varlığını güçlendirmesiyle, Tahran ve Washington arasındaki kriz de derinleşiyor.

İran basınında, Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade'nin, "Saldırı için harekete geçerlerse başlarından vururuz" diyerek ABD'yi Basra Körfezi'ndeki savaş gemisini vurmakla tehdit ettiği yazıldı.


İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nda (ISNA) yer alan habere göre, Hacızade, "40-50 civarında savaş uçağı ile 6 bin personeli olan savaş gemisi önceleri bizim için bir tehditti, bugün ise hedef durumunda." dedi.

ABD uçak gemisinin Basra Körfezi'ndeki konumunun İran unsurlarına yakınlığına işaret eden Hacızade, "Amerikalıların durumu dişlerimiz arasındaki et gibi. Eğer hareket ederlerse başlarına ineriz. Daha önce bunlar bizim için tehditti şimdi ise bir fırsat." ifadelerini kullandı.

Washington yönetiminin savaş söyleminden kaçınmasıyla ilgili Hacızade, bunun sebebinin körfezdeki ABD askeri unsurlarının savunma açıklarının bulunmasından kaynaklandığını söyledi.

Hacızade, "Bize yakın yerdeler. 300 kilometre uzaklıktaki tekneyi vurma kapasitesine sahip füzelere sahibiz. Bu füzelerin menzili son çalışmalarla 700 kilometreye çıktı." diye konuştu.

ABD ile İran arasında yüksek tansiyon
Washington ile Tahran arasındaki kriz, ABD Başkanı Donald Trump'ın 2015'te imzalanan nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilmesiyle derinleşti. Anlaşma kapsamında rafa kalkan yaptırımların yeniden hayata geçirilmesi ve İran ile ticaret yapan ülkelere baskı uygulanması iki ülke arasındaki gerilimi daha da tırmandırdı.

ABD, İran'la artan gerilim üzerine dün Orta Doğu'ya "USS Arlington" amfibi savaş gemisini ve bir Patriot hava savunma bataryasını sevk edeceğini açıklamıştı.

İran'ın ABD'ye ait hedeflere saldırmayı planladığı gerekçe gösterilere alınan karara İran'a tepki göstermiş, ABD'nin bölgedeki askeri gücünü artırmasını psikolojik savaş olarak yorumlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.