ABD Genelkurmay Başkanı: Dünyada istikrarsızlık çağı yaşanabilir

ABD Genelkurmay Başkanı: Dünyada istikrarsızlık çağı yaşanabilir

.

A+A-

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, dün (Çarşamba) yaptığı açıklamada, Çin’in yapay zeka ve robot teknolojisinde gelişme gösterdiğini, bu teknolojilerin savaşlarda kullanabilecek olmasıyla dünyanın ‘uluslararası istikrarsızlık çağına’ girebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Orgeneral Milley açıklamasında, günümüzü, Roma İmparatorluğu ve Sovyetler Birliği’nin çökmesi gibi tarihteki büyük olaylar ile karşılaştırdı.

Reuters’in haberine göre Orgeneral Milley, Howard Üniversitesi’ndeki konuşmasında, “Uluslararası düzeyde yaşanacak potansiyel istikrarsızlık çağına giriyoruz” dedi.

Milley, Çin’in gittikçe güçlü bir pozisyona gelmesinin ABD’nin küresel, askeri, politik ve ekonomik zirvede olmasını uzun yıllar sonra değiştirebileceğini belirtti.

Milley, robotlar, hipersonik silahlar, yapay zeka ve diğer teknolojik yenilikler sayesinde dünyada jeopolitik bir değişim olacağını söyleyerek bunların olası bir savaşta belirleyici unsur olacağını ifade etti.

Milley, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in ABD Savunma Bakanlığı’nın gelecekte, eski günlerde yaşanan savaşlardan farklı bir çatışmaya hazır olması gerektiğini söylemesinin ardından, dünyanın değişebileceğini belirtti.

Şarkul Avsat

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.