7 bin kişi mayın kurbanı oldu

7 bin kişi mayın kurbanı oldu

6 bin 9 kişinin mayın patlaması sonucu hayatını kaybetti, bin 475 kişi de yaralandı.

A+A-

Süleymaniye Kara Mayınlarını Temizleme Kurumu Basın Müdürü Ahmed Fetah, Süleymaniye ve Halepçe il sınırlarında İran-Irak Savaşı’ndan kalan kara mayınlarının hala büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Fetah, şu ana kadar 7 bin 484 kişinin bu mayınların kurbanı olduğunu belirtti.

 

Kürdistan Bölgesi’nde geçmişte farklı tarihlerde mayınlanan arazilerin temizlenmesi çalışmaları sürüyor. Ancak ilgili kurumların verilerine göre şu ana kadar mayınlı arazilerin sadece yüzde 30’u temizlenmiş durumda.

 

Süleymaniye Kara Mayınlarını Temizleme Kurumu Basın Müdürü Ahmed Fetah, “Kürdistan genelinde toplam 234 milyon metrekarelik alanda mayın döşenmişti. Şu ana kadar 62 milyon metrekarelik alan temizlendi ancak hala 172 milyon metrekarelik mayınlı arazi bulunuyor. Tüm bu alanlarda 127 bin mayın ve patlayıcı parça bulunduğu tahmin ediliyor” dedi.

 

Ahmed Fetah, ellerinde bulunan resmi kayıtlara göre şu ana kadar 6 bin 9 kişinin mayın patlaması sonucu hayatını kaybettiğini, bin 475 kişinin de yaralandığını söyledi.

 

Mayın temizleme ve mayından korunma kapsamında şu ana kadar çeşitli bölgelere 2 bin 400 ziyaret gerçekleştirdiklerini ve bu konuda halkı bilgilendirdiklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.