5 Türkiye partisinden ortak bildiri: İsrail'in zulmünü şiddetle kınıyoruz

5 Türkiye partisinden ortak bildiri: İsrail'in zulmünü şiddetle kınıyoruz

.

A+A-

 

TBMM'deki 5 partiden İsrail'e ortak kınama!

Türkiye Parlamentosu Başkanı Mustafa Şantop ve beş siyasi parti İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısına ilişkin ortak bildiri yayımladı.

AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İyi Parti Grup Başkanvekillerinin imzaladığı bildiride, "Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail’e karşı net bir tavır alarak, görevini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz" denildi.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz.

Birleşmiş Milletler’in (BM) uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukuku çerçevesinde yıkım ve tahliyelerin durdurulması; mukaddes mekânların statükosunun korunması için İsrail’e yönelik çağrısına tam destek verdiğimizi ve bu çağrının arkasında bütün BM üyesi ülkelerin kararlılıkla durması gerektiğini belirtiyoruz.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail’e karşı net bir tavır alarak, görevini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz.

İsrail’in uluslararası hukuka aykırı uygulamalarına karşı uluslararası toplumun daha fazla vakit kaybetmeden etkili ve sonuç verici bir şekilde harekete geçmesi için bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz.

Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğimizi en kuvvetli şekilde beyan ediyoruz.”

Doğu Kudüs'te ne yaşandı?

İsrail’in Doğu Kudüs’teki, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu tahliyesi kararı nedeniyle başlayan gerginlik İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki müdahalesi ile kentteki gerilimi tırmandırdı.

İsrail polisi, 7 Mayıs akşamı teravih namazı sırasında Mescid-i Aksa'daki cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

Filistin Kızılay’ı, İsrail polisinin müdahalesi nedeniyle 205 Filistinlinin yaralandığını açıklamıştı. İsrail polisinin Filistinlilere 8 Mayıs'taki müdahalesinde ise 90 kişi yaralanmıştı.

Pazartesi günü ise Mescid-i Aksa çevresindeki gösterilerde 300'den fazla Filistinli yaralandı.

Olayların büyümesi üzerine Gazze Şeridi'ni kontrol altında tutan Hamas, İsrail hedeflerine roket saldırısında bulundu.

Adından İsrail savaş uçakları, Gazze’yi bombaladı. Bombardımanda, aralarında çocukların da olduğu, 22 kişi hayatını kaybetti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.