3 Ülke DSG ve YPG'siz 'Güvenli Bölge' konusunda anlaştı iddiası

3 Ülke DSG ve YPG'siz 'Güvenli Bölge' konusunda anlaştı iddiası

Rojavalı siyasetçi, ABD’nin yakın bir dönemde Rojava ve kuzey Suriye’de ‘güvenlikli bölge’yi ilan edeceğini, ABD, Rusya ve İsrail'in bu konuda anlaştığını söyledi.

A+A-

KDP.info’ya değerlendirmelerde bulunan Suriye siyaseti uzmanı ve siyasetçi Dr. Kawa Azîzî, ABD’nin koalisyon güçleri ile ortaklaşa Rojava ve kuzey Suriye’de ‘güvenlikli bölge’ kurma konusundaki çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.


Dr. Kawa Azîzî, ‘güvenlikli bölge’ konusunda ABD, Rusya ve İsrail’in anlaştığını ve en kısa sürede bu bölgenin ilan edileceğini ileri sürdü.


Dr. Kawa Azîzî ‘güvenlikli bölge’nin Rojava’nın Kobanê kentinden başlayarak Güney Kürdistan’ın Sêmelka Sınır Kapısı’na kadar olan bölgeyi kapsadığını kaydetti. ‘Güvenlikli bölge’nin savunma sistemininde YPG ve DSG güçlerinin bulunmayacağını ifade eden Dr. Azîzî, “Bölgede sadece liberal ve radikal olmayan güçler yer alacak” değerlendirmesinde bulundu.  


Dr. Kawa Azîzî, ‘güvenlikli bölge’nin ilan edilmesi ardından savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan Rojava halkının evlerine döneceğini, ENKS’nin de bölgede siyasi çalışmalarını yeniden başlatacağını sözlerine ekledi.


ABD’nin bahsettiği ‘güvenlikli bölge’nin mantığında Rojava Kürtlerini PYD ve diğer örgütlerden korumanın olduğunu belirten Dr. Azîzî, “ABD ayrıca  Fırat’ın Doğusu’nun Türkiye için bir tehdit olmadığı garantisini vermek istiyor” şeklinde konuştu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.