26 ülkeden Ukrayna'ya 1,55 milyar dolarlık askeri yardım sözü

26 ülkeden Ukrayna'ya 1,55 milyar dolarlık askeri yardım sözü

.

A+A-

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta Danimarka, İngiltere ve Ukrayna'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenen bağış konferansında 26 ülkeden Ukrayna'ya 1,55 milyar dolarlık askeri yardım sözü verildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları yaklaşık 6 aydır devam ederken, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta Danimarka, İngiltere ve Ukrayna'nın ortak ev sahipliğinde Ukrayna için bağış konferansı düzenlendi. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve Danimarka Savunma Bakanı Morton Bodskov'un katılımıyla gerçekleşen bağış konferansında bakanlar, Ukrayna'ya gelişmiş ek mali yardımla beraber silah sistemleri, askeri eğitim, çok namlulu roket sistemleri bağışlanacağını söyledi.

Danimarka Savunma Bakanı Morten Bodskov yaptığı açıklamada, 26 Batılı ülkenin Ukrayna'nın Rusya'ya karşı askeri yeteneklerini artırmak için 1,55 milyar dolarlık Askeri Yardım sözü verdiğini belirterek, Danimarka'nın Ukrayna'ya mali yardımını 113 milyon Dolar daha artıracağını belirtti. Bodskov, "Bu, Avrupa ve özgür dünyanın üzerine inşa edildiği değerlere karşı bir savaştır. Bugün Ukrayna'yı destekleme taahhüdümüzü yeniden teyit ediyoruz" ifadelerini kullanarak, Ukrayna halkına seslenerek, “Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız” dedi. Bodskov, Polonya, Slovakya ve Çekya savunma bakanlarının topçu sistemleri, mühimmat ve diğer askeri teçhizat üretimini Ukrayna'ya genişletmeye istekli olduklarının sinyallerini verdiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.