2021'de en az 339 kadın cinayeti işlendi

2021'de en az 339 kadın cinayeti işlendi

.

A+A-

bianet'in 1 Ocak 2021 - 31 Aralık 2021 döneminde derlediği verilere göre, 2021'de en az 339 kadın cinayeti işlendi. 

bianet'in 1 Ocak 2021 - 31 Aralık 2021 döneminde Türkiye'deki yerel, ulusal ve internet basınına yansıyan haberlerden derlediği güncel verilere göre, 2021'de en az 339 kadın cinayeti işlendi. 

Basına yansıyan bilgilere göre erkekler, en az 20 kadını, “koruma”, “uzaklaştırma” kararı ve “talebine” rağmen öldürdü.

Öldürülen kadınlarda 15’i mülteciydi. 

Erkekler kadınların yarısına yakınını ev içinde öldürdü. Erkekler, 198 kadını ev içinde, 105 kadını, ofis, hastane, ormanlık alan, trafik, otopark gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkeklerin, 36 kadını nerede öldürdüğü basına yansımadı. 

KADINLAR YAKINLARI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLÜYOR

Kadınların yarısından fazlasını, kocası, nişanlısı gibi en yakınındaki erkekler öldürdü. 2021’de 209 kadını kocası, nişanlısı, eski kocası ve sevgilisi öldürdü. 31 kadını baba, oğul, torun, damat, gibi aile üyeleri öldürdü. Beş kadını damadı öldürdü. Üç kadını evine giren dokuz hırsız erkek, dokuz kadını dokuz arkadaşı, 23 kadını akrabası, iki kadını kocasının ortağı, bir kadını alışveriş yaptığı esnaf, 11 kadını komşusu 11 erkek öldürdü. En az 38 kadını öldürenin yakınlık derecesi basına yansımadı.
Kadınları öldürenler arasında dört polis, iki korucu vardı.

Erkekler, kadınların yarısını ateşli silahla öldürdü.

ERKEKLER, KADINLARI HANGİ "BAHANELERLE" ÖLDÜRDÜ?

Erkekler, 58 kadını “ayrılmak istediği”, “evlenme teklifini kabul etmediği” için, 20 kadını “kıskançlık”, 26 kadını “istediği ile evlendirmedi, kızını vermedi, müziğin sesini kısmadığı, gürültü yapmak istemesine engel olmak istediği” için öldürdü.

Altı kadını gasp etmek için öldüren erkekler, dört kadını “namus” için öldürdüğünü iddia etti. Erkekler, beş kadını “ırkçı”, “nefret” saikiyle öldürürken, erkeklerin 220 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. 

Yine aynı dönemde erkekler 34 çocuğu öldürdü, 96 kadına tecavüz etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.