200 avukat Adalet Nöbeti’nde: Şenyaşar ailesinin talebi talebimizdir

200 avukat Adalet Nöbeti’nde: Şenyaşar ailesinin talebi talebimizdir

.

A+A-

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti’ne katılan 200 avukat adına yapılan açıklamada, yargı makamlarının sessizliğine tepki gösterilerek, “Şenyaşar ailesinin talebi hepimizin talebidir” denildi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 200’üncü gününe girdi. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi’nin çağrısıyla bir araya gelen 200 avukat, Şenyaşar ailesinin nöbet eylemine destek verdi.

Nöbetin 200'üncü günü nedeniyle 200 avukatın katılacağı açıklama öncesi aile, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alana, saldırı zamanına ait ve nöbet süresince çekilen fotoğraflar ve pankart yerleştirildi. 

PANKARTA EL KONULDU

Alana müdahale eden polis, Esvet ve oğulları Adil ile Celal Şenyaşar'ın fotoğraflarının olduğu, "14.06.2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesinin içinde baba ve 2 oğlu katledildi. 3 yıldır tek tutuklu yok. Üstünlerin hukuku son bulsun. Şenyaşar ailesi için adalet" pankarta ve fotoğraflara el koymak istedi. Pankart ve fotoğraflara el koyan polis, resimlerle insanların galeyana getirilmek istendiğini iddia etti. 

 

 

POLİS: DEVLET BURADA

Bu sırada Emine Şenyaşar ile polisler arasında gerginlik yaşandı. Anne Şenyaşar'ın "Devletin adaleti yok" söylemine, bir polis memuru "Devlet burada" diye cevap verdi. 
Bu sırada polis ile avukatlar arasından da gerginlik yaşandı. Polisler daha sonra el koydukları fotoğraf ve pankartı adliyeye götürdü.

ÖHD, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar ile baro başkanlarının da aralarında bulunduğu 200 avukatın yapacağı açıklama öncesi avukatlar, polislerce kalkanlarla ablukaya alındı. Abluka altında ortak açıklama metnini okuyan ÖHD Urfa Şubesi Eşbaşkanı Ali Arslan, desteğe gelen barolara ve avukatlara teşekkür etti. Hukuksuzluğun, adaletsizliğin yargı eliyle devam ettirildiği bu süreçte dayanışma içinde olmanın önemine işaret eden Arslan, “Suruç’ta, 2018 seçim sürecinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ailesi ve korumalarıyla birlikte Şenyaşar ailesine ait işyerine saldırısıyla başlayan olay Suruç Devlet Hastanesi'nde 3 kişinin vahşi bir şekilde katledilmesiyle sonuçlanmıştır. Bir kamu kurumu olan hastanede yaşanan katliam mülki amir vali, dönemin Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, emniyet güçleri ve hastane personelinin gözü önünde vahşice gerçekleştirilmiştir” dedi. 

 

'DOSYA GİZLENİYOR'

Olayın üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen etkin bir soruşturmanın yürütülmediğini belirten Arslan, faillerin açığa çıkarılmadığını söyledi. Dosyada 3 yıldır devam eden kısıtlılık kararına değinen Arslan, dosyanın aile ve avukatlardan gizlendiğini ifade etti. Adli makamlardan umudunu kesen ailenin 9 Mart’ta, “Dosyada kısıtlılık kararının kaldırılması, etkin bir soruşturma yürütülerek faillerin açığa çıkartılarak cezalandırılması” talebiyle başlattığı Adalet Nöbeti eyleminin 200 gün boyunca her şeyi özetlediğinin altını çizdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.