15 yaşındaki tenişçi, Venus Williams'ı eledi

15 yaşındaki tenişçi, Venus Williams'ı eledi

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın ilk gününde birçok favori tenisçi ilk turda turnuvaya veda etti.

A+A-

 
Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın ilk gününde birçok favori tenisçi ilk turda turnuvaya veda etti. Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasının ilk gününde asıl sürpriz ise, 15 yaşındaki Cori "Coco" Gauff'un Wimbledon'da 5 şampiyonluğu bulunan 39 yaşındaki Venus Williams'ı elemesi oldu.
Wimbledon'da ana tabloya kalan en genç tenisçi olan Gauff, 6-4'lük setlerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.
Dünya sıralamasında 301'inci sırada olan Gauff, Anna Kournikova'nın 1996 ABD Açık'taki galibiyetinden bu yana grand slam turnuvasında maç kazanan en genç kadın tenisçi oldu.


"Yeni bir şampiyon doğuyor"
ABD Açık'ı iki kez kazanan Amerikalı tenisçi Tracy Austin,"Coco'nun adı yıllardır çok konuşuluyordu. Artık uluslararası olarak da tanınmaya başladı. Gerçekten o muazzam bir sporcu. Korta çıkıp idolu Venus'e karşı oynamak... Gergin ve heyecanlı olması için çok sebep vardı. O muhteşem olmak için eğitildi ve bu sadece bir başlangıç" dedi.
Erkeklerde üç kez Winbledon şampiyonu olan John McEnroe "Gauff sadece fiziksel olarak değil, zihinsel olarak da çok olgun. Oynama şekline bakın. 20 yaşında dünyanın bir numarası olmazsa buna çok şaşırırım" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.