13. Londra Kürt Film Festivali 23 Eylül’de başlıyor

13. Londra Kürt Film Festivali 23 Eylül’de başlıyor

.

A+A-

Festival, 23-30 Eylül 2022 tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilecek

13. Londra Kürt Film Festivali (LKFF) 23 Eylül’de sinemaseverlerle buluşacak. Konuklar, 2021 ve 2022 yapımı Kürt filmlerini, özellikle de koronavirüs nedeniyle gösterime girmeyen filmleri izleyebilecek.

23-30 Eylül 2022 tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilecek olan festivalde seyirciler, oyuncular ve yönetmenler tanışabilecek ve son gün ödül töreni yapılacak.

Festivalin organizasyon komitesi üyesi Şiler Mardoxi, festivalin Kürdistan Bölgesi Hükumetinin desteğiyle düzenlendiğini ve 31 Kürt filminin gösterileceğini söyledi.

Mardoxi, ilkin 23 yıl önce düzenlenen LKFF’nin çeşitli nedenlerle birkaç yıldır düzenlenmediğini, bu yıl 13’üncüsünün gerçekleştirileceğini belirtti.

Festival etkinlikleri Londra'daki Rio, View ve Prince Charles sinemalarında gerçekleşecek.

Bu yıl 15'i uzun, 16'sı kısa olmak üzere 31 filmin yer alacağı festivalde bazı filmler belgesel niteliğinde. Festivalin sonunda jüri yedi kategoride ödüllerini dağıtacak.

Ödüller arasında Rojazer En İyi Uzun Metrajlı Film Ödülü, Mehmet Asköy En İyi Belgesel Ödülü, Yılmaz Günay En İyi Kısa Metrajlı Film Ödülü, Taha Kerimi En İyi Erkek Belgesel Ödülü, Özel Ödül, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü yer alıyor.

Festivalde ayrıca Kürt sinemasının tarihi ve yaşadığı zorluklar ve Kürt sinemasında kadınlar hakkında iki panel de yer alacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.