12 Kürt ve Irak partisinden hükümete 45 gün süre

12 Kürt ve Irak partisinden hükümete 45 gün süre

Irak Parlamentosu’nda grubu bulunan siyasi partiler, hükümetin göstericilerin taleplerinin de yer aldığı reformları 45 gün içinde gerçekleştirmemesi durumunda erken seçim kararı alacaklarını açıkladı.

A+A-

Haber Merkezi- Bağdat'ta dün gece Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar Hekim'in parti binasında aralarında Kürdistan Demokrat Partisi, Kürdistan Yurtseverler Birliği, Fetih, Nasır, Kanun Devleti Koalisyonları, Sünni partileri ile Irak Türkmen Cephesi temsilcilerinin bulunduğu 12 taraf  bir araya gelerek, göstericilerin taleplerini görüştü.

Toplantı sonrası yapılan ortak yazılı açıklamada, "kabine revizyonu ve partileşmeden uzak atamaların yapılması, yeni seçim yasası ve seçim komiserliği üyelerinin bağımsızlardan yeniden seçilmesi" gibi reformları gerçekleştirmesi için hükümet ve Başbakan Adil Abdulmehdi'ye 45 gün süre verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Parlamento ve hükümet söz konusu reformları belirlenen süre içerisinde gerçekleştirmede aciz kalırsa hükümetten güvenoyu çekilecek ve erken seçim kararı alınacak" ifadesi kullanıldı.

Göstericiler tarafından istifası istenen Adil Abdulmehdi, görevi bırakırsa yönetimde kaos yaşanacağı ve ülkede belirsizliğin hakim olacağını açıklamıştı.

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şimdiye kadar 319 kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi de yaralandı.

Kaynak: Rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.