11 ilde 2164 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

11 ilde 2164 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

.

A+A-

Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Sivas Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Iğdır ve Dersim’de olumsuz hava koşulları nedeniyle 2164 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı olacak.

Kar, Van ve Hakkari çevrelerinde sabah yoğunlaşacak, Bitlis çevrelerinde ise hafifleyerek öğleden itibaren etkisini kaybedecek.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede, rüzgar kuzey ve doğudan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede sabah ve gece yer yer buzlanma, don, sis ve pus görülecek.

VAN

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi dolayısıyla 930 yerleşim yerinin yolu kapandı.

Karla mücadele ekipleri, kapalı yolların açılması, cadde ve kaldırımlarda biriken karların temizlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önünde biriken kar yığınlarını temizliyor.

Kar ve tipinin etkili olduğu Van-Bahçesaray kara yolu çığ tehlikesi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Bahçesaray'a ulaşım, Bitlis'in Hizan ilçesindeki alternatif yoldan sağlanıyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van-Hakkari kara yolunun Kurubaş ve Güzeldere geçitlerinde yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

HAKKARİ

Hakkari İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde 64 köy ve mezra yolu kapandı.

Karla mücadele ekipleri, bu yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

BİTLİS

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kent genelinde 198 köy yolunun kapandığını belirtti.

Kurtkan, yollarının en kısa sürede açılması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Belediye ve Karayolları ekipleri, kar temizleme çalışması yürütüyor.

MUŞ

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kent genelinde karın etkili olduğunu, kapanan 109 köy yolunu en kısa zamanda açmak için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Kent merkezinin de beyaza büründüğü Muş'ta belediye ekipleri, karla kaplı cadde ve sokakları temizlemeye başladı.

SİVAS

Sivas'ın İmranlı, Kangal ve Zara ilçelerinde kar nedeniyle 128 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, kapalı yolların açılması için 32 greyder, 22 yükleyici, 6 dozer, 7 kar bıçaklı kamyon, 26 servis kamyonu ve 136 personelle çalışmalar sürdürülüyor.

6 İLDE DAHA 735 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan Bölgede bir süredir aralıklarla etkili olan, özellikle yüksek kesimlerde yoğunlaşan kar ve tipi dolayısıyla Erzurum'da 445, Erzincan'da 85, Kars'ta 81, Ardahan'da 15, Iğdır'da 38 ve Dersim’de 71 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ile belediye ekipleri, iş makineleri desteğiyle, çok sayıda personelle yol açma çalışması başlattı. Ekiplerin, çoğunluğu kırsal kesimde yer alan kapalı yollarda çalışmaları sürüyor.

Söz konusu illerde, bu yollar dışında kapanan çok sayıda kara yolu ise ekiplerin çalışmasıyla ulaşıma açıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.