10 Ekim Davası’nda avukatların talepleri kabul edildi

10 Ekim Davası’nda avukatların talepleri kabul edildi

10 Ekim Katliamı firari sanıklarının yargılanmasında sanık sandalyeleri boş kalırken, avukatlar ve aileler sanıklar olmadığı sürece yargılamanın eksik olacağını vurguladı.

A+A-

Firari sanıkların nasıl firar olduklarına dair araştırılma yapılması gerektiğine dikkat çeken müştekiler, “Türkiye’ye üç kez iade edilen sanık hala firari gözüküyor, neden?” diye sordular. Mahkeme heyeti, firari sanıklar hakkında avukatların tüm taleplerini kabul ederken, aileler, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” dedi. Dava, 18 Nisan 2019 tarihine ertelendi.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı Davası’nda firari sanıkların yargılandığı duruşma, Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonu yetersiz kaldığı için 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu’nda görüldü.

Duruşma öncesi Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin yakınları kısa bir açıklama yaptı.

Açıklamayı kurumlar adına 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği 10 Ekim-Der Eşbaşkanı avukat Mehtap Sakinci Coşgun yaptı.

Coşgun, “Bu katliam davasında firar olan 16 sanık hakkında açılan dava için bugün buradayız. Çok fazla söze gerek yok yaklaşık 2 yılı geçen bir yargılama sürecine şahit olduk  Bu yüzden bu yargılanmanın düzgün yapılması için bundan sonra da, sonraki süreçlerde de Ankara Adalet Sarayı önünde olmaya ve 10 Ekim katliam davasının sürecini izlemeye devam edeceğiz” dedi.

Adalet sağlamak için daha yolun başında olduklarını kaydeden Coşgun, firar olan 16 sanık hakkında açılan dava için adliyede olduklarını belirtti.

Coşgun, “Çok fazla söze gerek yok. Yaklaşık 2 yılı geçen bir yargılama sürecine şahit olduk  Bu yüzden bu yargılanmanın düzgün yapılması için bundan sonra da, sonraki süreçlerde de Ankara Adalet Sarayı önünde olmaya ve 10 Ekim katliam davasının sürecini izlemeye devam edeceğiz” dedi.

Sanık sandalyeleri boş

Mahkeme Başkanı ve davanın savcısı değişmezken, mahkeme heyetinde değişiklik olduğu görüldü.

16 firari sanığın yargılandığı duruşmaya 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleri, sendikalar, meslek örgütleri ve siyasi partiler katıldı. 37 aydır firari olan 16 IŞİD’li sanık ile takip edilmesine rağmen yakalanmamasından sorumlu kamu görevlilerinin olmadığı duruşmada, sanık sandalyeleri boş kaldı.

(karınca)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.